Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Krkonoších lyžovaly tisíce lidí, střediska hlásí dobré podmínky

V Krkonoších a Orlických horách v Královéhradeckém kraji o velikonočním prodlouženém víkendu lyžovaly denně tisíce lidí. V hlavních krkonošských skiareálech leží na sjezdovkách stále přes půl metru sněhu. Ve Špindlerově Mlýně, v Peci pod Sněžkou a na Černé hoře u Janských Lázní by se mělo lyžovat i o víkendu 7. a 8. dubna.

V pěti střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou měli i dnes lyžaři k dispozici přes 27 kilometrů upravených sjezdovek a asi 50 kilometrů běžeckých tras. „Do SkiResortu přijelo o Velikonocích lyžovat více než 20.000 lidí. Panovalo převážně slunečné počasí. Na sjezdových tratích je stále od 40 do 100 centimetrů sněhu," řekla Zina Plchová ze ze SkiResortu Černá hora - Pec. Od úterý by se tam mělo denně lyžovat už jen v Peci pod Sněžkou, kde budou mít lyžaři k dispozici asi osm kilometrů sjezdovek. "Lyžovat se tam bude až do 8. dubna. Na víkend se pro lyžaře otevře i areál na Černé hoře," řekla Plchová.

V plném provozu bylo o velikonočním víkendu i největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn. I tam lyžovaly tisíce lidí. „Podmínky jsou vynikající, teploty stále dávají najevo, že zima ještě neskončila. Návštěvnost byla nad naše očekávání," řekl René Hroneš ze špindlerovského skicentra. Podle něho v pátek, kdy bylo slunečno, ve Špindlu lyžovalo asi 7000 lidí, v sobotu okolo 6000. „Včera přišlo mírné ochlazení, část lyžařů se stáhla, měli jsme asi 5000 lyžařů. Dnes je opět slunečno, lyžuje zhruba 4000 lidí," sdělil Hroneš. Po Velikonocích přestane jezdit strana Medvědín, Horní Mísečky. V provozu zůstane Hromovka, Svatý Petr a vlek Stoh. „Na této straně bude v provozu většina sjezdovek. V tomto rozsahu chceme jezdit určitě o víkendu 7. a 8. dubna. Pokud to počasí dovolí, rádi bychom lyžovali ještě o víkendu 14. a 15. dubna. To ale rozhodne v příštích dnech," uvedl Hroneš.

Lyžaři zaplnili i sjezdovky v Deštném a v Říčkách v Orlických horách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hory, sníh, zima, lyžování, Krkonoše, sjezdovka, Černá hora, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, lyžař, Orlické hory, Královéhradecký kraj, Janské Lázně, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších lyžovaly tisíce lidí, střediska hlásí dobré podmínky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.