Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecká Vocelovka dostane nové vybavení dílen i učebny pro jazykové či digitální vzdělávání

Více jak 13 milionů korun chce Královéhradecký kraj investovat do vybavení odborných dílen SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové. Kromě vybavení dílen dostane škola i nové učebny digitálního a jazykového vzdělávání. Na celý projekt má kraj přislíbenou dotaci z evropského Integrovaného regionálního operačního programu.

„Strojírenství je na vzestupu a potřebnost specialistů vzdělaných v tomto oboru roste každým dnem. Modernější prostředí pro výuku a především pro praxi je cílem projektu, který chceme realizovat na hradecké SOŠ a SOU Vocelova. V rámci výzvy IROP zmodernizujeme vybavení řemeslných dílen i vybavení učeben pro jazykové či digitální vzdělávání,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za krajské školství.

Pro odborné dílny kraj pořídí potřebné vybavení – např. laserovou tiskárnu, ruční vrtačku apod. V rámci stavebních úprav dojde k modernizaci učeben (zlepšení akustiky) včetně zajištění bezbariérovosti čítající rekonstrukci dvou výtahů a sociálního zařízení.

„Škola bude využívat modernizované učebny především v rámci zájmové odpolední činnosti a to formou kurzů jazykového, digitálního či řemeslně-technického vzdělávání. Jedná se například o kurzy elektroniky a robotiky, automatizace, jazykové kurzy zaměřené na stavební či automobilní obory,“ informoval ředitel hradecké školy Vladislav Košťál.

Projekt počítá s investicí 13,4 milionu korun. Dotace z IROPu pokryjí 90 % této částky, zbytek doplatí kraj. Termín dokončení veškerých prací je 31. leden 2019.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky škola, Vocelova, Hradec Králové, učebny, dílna, učebna, projekt, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Vocelovka dostane nové vybavení dílen i učebny pro jazykové či digitální vzdělávání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.