Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DRBNA VAŘÍ: Waldorf, znáte?

 
čtvrtek, 13. září 2018, 15:00

Začátkem týdne jsme s mužem vyrazili na nákup večeře, tak jako většinou bez plánu toho, co vůbec budeme chystat. Shoda padla hned napoprvé – salát jednoznačně, chuť na nějaký s masem taky, takže Waldorf byl jasná volba.

Salát Waldorf je (nakonec jako všechny recepty, které vám píšu) plný samých dobrých věcí, i když je pravda, že třeba takový celer asi neocení úplně všichni. Ale aspoň ho zkuste, propojení chutí vás mile překvapí!

Salát pochází z USA, kde ho připravoval hostům Oscar Tschirky právě v hotelu Waldorf a jeho chuť si lidé užívají již přes sto let. Receptů na něj najdete na internetu mnoho, někdo do něj přidává hrozny, další zase modrý sýr. Já vám dnes představím recept náš, tak, jak děláme salát s jablky a celerem my.

Budete potřebovat:
1 menší celer
5 stonků řapíkatého celeru
bílý jogurt
citron
majonézu
bílý pepř, sůl
3 větší jablka
3 hrsti vlašských ořechů (nebo mix dle vaší chuti)
balení kuřecích prsou

Očištěný celer nastrouhejte na struhadle do mísy, stonky řapíkatého celeru očistěte škrabkou a zbavte vláken, jablko nakrájejte nebo také nastrouhejte na struhadle a zakápněte citronovou šťávou, ať nezhnědne. Ořechy si nasekejte na menší kousky a přidejte do salátu. Bílý jogurt smíchejte s majonézou, osolte a opepřete a salát společně se zálivkou důkladně promíchejte, ať se všechny ingredience pěkně obalí.

Kuřecí prsa si rozkrojte podélně na tenčí, cca 2 cm plátky, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi do zlatova. Uvnitř by mělo ale zůstat šťavnaté. Nechejte odpočinout, nakrájejte na menší kousky a podávejte společně se salátem nebo podávejte vcelku. Dobrou chuť! 

Napsal(a) Drbna Foodblogerka | Foto pixabay.com
 


 

Kam dál?

Přesolené vegety aneb čím si doopravdy dochucujeme jídlo

pondělí, 20. srpna 2018, 09:50

Zeleninové kořenicí směsi jsou běžnou součástí mnoha jídel. Profesionální kuchaři se použití umělých dochucovadel většinou brání,...

DRBNA VAŘÍ: Malá dovolená i když nikam nejedete

neděle, 19. srpna 2018, 13:00

Pusťte si do života nové chutě a udělejte si doma takovou malou dovolenou doplněnou o trochu Středozemí. Nakrájená čerstvá...

DRBNA VAŘÍ: Co s kilem mirabelek? Do marmelády!

úterý, 24. července 2018, 11:58

Vzpomínám si na jednu moji skvělou profesorku, která strávila kus svého života na cestách s manželem diplomatem a tak poznala...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zeman: Nemocnice ve čtvrtek zveřejní moji zdravotní dokumentaci

Ředitel Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Miroslav Zavoral ve čtvrtek zveřejní kompletní zdravotní dokumentaci prezidenta Miloše Zemana. Při odchodu z Poslanecké sněmovny to dnes Zeman řekl novinářům. Zopakoval, že nemá jiný zdravotní problém než bolavé nohy, a na dotaz novináře doplnil, že nemíní kvůli svému zdravotnímu stavu skončit ve funkci.

Zeman dorazil do Sněmovny, podpoří návrh rozpočtu

Prezident Miloš Zeman dorazil dnes dopoledne do Poslanecké sněmovny. Před poslanci hodlá podpořit návrh státního rozpočtu na příští rok, který vláda připravila se schodkem 40 miliard. Opozice návrh kritizuje a navržený deficit označuje za příliš vysoký. Zeman už dříve řekl, že návrh podporuje a pokud v něm Sněmovna při projednávání neudělá zásadní změny, je připraven zákon o státním rozpočtu podepsat.

Provozovatelé restaurací na letišti diskriminovali cizince

Většina obchodů a restaurací, které kontrolovala Česká obchodní inspekce na pražském letišti v Ruzyni, diskriminovala zákazníky mluvící jiným jazykem než česky a neinformovala spotřebitele o ceně výrobků. Vedle toho ani u jednoho ze šesti kontrolovaných prodejních automatů v odletových halách terminálů 1 a 2 inspektoři nezjistili žádné porušení zákona. Novinářům to dnes sdělil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.