Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Horská služba v Krkonoších měla o slunečném víkendu napilno. Vyjížděla jedenáctkrát!

Krkonošská horská služba o slunečném víkendu zaznamenala výrazný nárůst počtu zásahů. Za celý minulý týden jich měla 16, přičemž jen za sobotu a neděli jich bylo 11. ČTK to dnes řekl náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa. Slunečné počasí podle něj přilákalo do hor výrazně více návštěvníků, než je v tuto dobu obvyklé. "Většina z těch 11 zásahů byla v sobotu," řekl ČTK Jirsa.

V sobotu horští záchranáři vyjížděli čtyřikrát ke zraněným cyklistům, dvě nehody se staly ve Špindlerově Mlýně. "Dá se říci, že všechny nehody byly zaviněny nedodržováním zásad horského cyklisty. Především jde o přeceňování vlastních schopností a nerespektování stavu sjížděné cesty," uvedl Pavel Jirsa.

Také v sobotu zasahovala horská služba na vrcholu Sněžky u vyčerpané turistky. "Jsme rádi, že takto postižená byla jen jedna turistka. Na Sněžku o víkendu zamířily doslova davy z polské i naší strany hory. A to i přesto, že z Pece pod Sněžkou lanovka kvůli silnému větru jezdila jen na Růžovou horu," uvedl Jirsa.

Horská služba pomohla také muži v bezvědomí na výstupové cestě Obřím dolem k polské Slezské boudě v oblasti Trkače. Přiletěl k němu i vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje, jehož posádka vytáhla muže ze složitého terénu v podvěsu.

Horští záchranáři v Krkonoších o víkendu kromě mnoha dalších drobnějších zásahů asistovali také u resuscitace staršího muže v Jablonci nad Jizerou.

Autoři | Foto horskasluzba.cz

Štítky ČR, turistika, zdraví, horská služba, Krkonoše, Sněžka, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba v Krkonoších měla o slunečném víkendu napilno. Vyjížděla jedenáctkrát!  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.