Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie na Trutnovsku odhalila rozsáhlou pěstírnu marihuany

Policisté na Trutnovsku odhalili rozsáhlou pěstírnu konopí indického setého určeného na výrobu vysoce kvalitní marihuany. Na odvoz technického vybavení, chemikálií a sklizených rostlin museli použít dvě nákladní auta.

V chalupě dva muži ve věku 30 a 29 let a jedna třiadvacetiletá žena pěstovali téměř 2000 rostlin. Na černém trhu by si podle policie mohli prodejem drogy vydělat až šest milionů korun. Policie trojici obvinila z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za to jim vzhledem k množství pěstovaných rostlin a možnému několikamilionového zisku hrozí tresty od osmi do 12 let vězení.

Pěstírna byla v nevyužívaném rekreačním objektu na samotě, který měl jeden z pachatelů několik měsíců v pronájmu. Policie našla v chalupě na různých místech více než 1700 rostlin o výšce mezi 70 a 130 centimetry těsně před sklizní.

"Předběžná chemická analýza vzorků nalezených rostlin ukázala, že rostliny obsahují látku delta9 THC ve vysoké relativní koncentraci. Při takovém množství pěstovaných rostlin by se výrobcům dostalo i několikamilionových výdělků," uvedla Eva Prachařová z krajské policie.

Letos jde v Královéhradeckém kraji o největší pěstírnu konopí určeného k výrobě marihuany, kterou se podařilo policii odhalit. V kraji patří stále k nejužívanějším drogám marihuana a pervitin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, drogy, marihuana, Trutnovsko, FOTO, policie, rostliny, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Trutnovsku odhalila rozsáhlou pěstírnu marihuany  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.