Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvůr Králové znásobil počet povodňových hlásičů z 18 na 109

Šestnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku je lépe chráněn před povodněmi. Město zvýšilo počet povodňových hlásičů z 18 o dalších 91 na celkových 109. Současně radnice aktualizovala digitální povodňový plán města. Investice do rozšíření hlásičů a digitálních povodňových plánů činila čtyři miliony korun, z nichž přes tři čtvrtiny zaplatila dotace z evropského programu životní prostředí.

"Bezdrátové hlásiče jsme doplnili v povodňové oblasti města, a to jak v městských částech Verdek a Žireč, tak v dalších oblastech, kde se pohybuje velké množství lidí, jako jsou například nákupní zóna Kaufland, sídliště v ulici Karolíny Světlé nebo ulice 5. května," uvedl starosta Jan Jarolím.

Systém na šíření varovného signálu při povodních byl ve Dvoře Králové vybudován v roce 2009. Při povodních v roce 2013 se však ukázalo, že se informace ze systému nedostanou ke všem obyvatelům z postižených lokalit a ještě jsou nesrozumitelné. Důvodem byl nedostatečný počet hlásičů.

Zkoušku celého nového systému radnice naplánovala na středu 9. října od 16:00 do 17:00. "Jednotlivé hlásiče je třeba správně nastavit, zejména jejich hlasitost. Budeme v jednotlivých lokalitách kontrolovat, zda je hlášení dobře srozumitelné," uvedl manažer krizového řízení radnice Pavel Lev. Ke spolupráci vyzval i obyvatele města. Pokud by měli lidé pocit, že je hlášení příliš potichu, nahlas nebo mu není dobře rozumět, mohou své podněty poslat na e-mail lev.pavel@mudk.cz.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, záplavy, příroda, Dvůr Králové nad Labem, povodeň, radnice, okres Trutnov, Kaufland, Jan Jarolím, Verdek, Žireč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové znásobil počet povodňových hlásičů z 18 na 109  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.