Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnov otevřel středisko pro děti a mládež za téměř 200 milionů

Trutnov dnes v lokalitě Na Nivách otevřel středisko volného času pro děti a mládež, které nákladem 197 milionů korun vzniklo rekonstrukcí a dostavbou objektu bývalého sportovního areálu. Středisko podle starosty Ivana Adamce (ODS) v Trutnově významně rozšíří možnosti trávení volného času. Stavba byla největší investicí města od vybudování společenského centra Uffo v roce 2010.

Děti si ve středisku mohou vybrat z téměř 70 kroužků rozdělených podle věku a zaměření. V nabídce jsou sportovní, modelářské, tábornické, taneční, hudební, divadelní či řemeslné kroužky. "Areál bude sloužit široké veřejnosti. Na své si přijdou i dospělí," uvedl ředitel střediska Josef Khol.

Středisko zahrnuje například i dětské, dobrodružné či multifunkční hřiště a venkovní lanový park. V hlavní budově mají zázemí jednotlivé zájmové kroužky. Stavbaři z firmy BAK v objektu vybudovali i taneční a divadelní sál, tělocvičny, keramickou dílnu, kinosál, horolezeckou stěnu či kavárnu. U střediska vzniklo i nové parkoviště.

Dosud středisko pro děti a mládež sídlilo v jednom z pavilonů Základní školy Rudolfa Frimla, prostory mu ale nestačily. Nové vzniklo přestavbou budovy z první republiky, která v minulosti několikrát měnila svůj účel. Kdysi v ní bývalo divadlo, které v 50. letech minulého století vyhořelo. Pak objekt sloužil jako sportoviště. Stavbu střediska město zaplatilo z vlastních zdrojů.

Nynější hlavní investicí města je rekonstrukce venkovního koupaliště za 73 milionů korun.

 

Autoři | Foto SVČ Trutnov

Štítky ČR, správa, stavby, děti, Trutnov, FOTO, rekonstrukce, Ivan Adamec, ODS, Na Nivách, Josef Khol, Rudolf Friml, První republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov otevřel středisko pro děti a mládež za téměř 200 milionů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.