Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobrovolní hasiči v Trutnově mají novou zbrojnici za 26 mil. Kč

Dobrovolní hasiči v jednatřicetitisícovém Trutnově dnes oficiálně dostali do užívání novou hasičskou zbrojnici za 26 milionů korun. Stavba ve čtvrti Horní Staré Město trvala jeden rok a město na ni získalo devadesátiprocentní dotaci z evropských fondů. Moderní zbrojnice nedávno získali i dobrovolní hasiči v Náchodě a Jičíně.

Nová zbrojnice v Trutnově je vedle již nevyhovující hasičské základny. Jsou v ní tři garáže pro hasičská vozidla, školicí místnost a sociální zázemí. "Pozemky pro zbrojnici jsme vykoupili od soukromého majitele a poté využili možnosti získat dotaci z EU," uvedl starosta města Ivan Adamec.

Doplnil, že původní projekt musel být přepracován tak, aby na pozemku mohl zůstat vzrostlý strom. Za zachování stromu se zasadilo občanské sdružení Biokontakt. O budoucnosti objektu staré zbrojnice město zatím nerozhodlo.

Náchodským dobrovolným hasičům slouží nová zbrojnice od června. I v Náchodě výstavba trvala zhruba rok, vyšla na 23,6 milionu korun, dalších více než 600.000 korun stálo vybavení. Vyrostla na strategickém místě u nově vybudované silniční spojky ulic Raisova a Parkány.

V Jičíně dostali dobrovolní hasiči novou stanici v červenci. Vznikla nákladem 18 milionů korun v sousedství stanice profesionálních hasičů v Dělnické ulici. Výstavba trvala rok a půl.

Autoři | Foto trutnov.cz

Štítky ČR, hasiči, správa, stavby, Trutnov, muniční sklad, dobrovolní hasiči, Náchod, Jičín, Horní Staré Město, Evropská unie, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči v Trutnově mají novou zbrojnici za 26 mil. Kč  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.