Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Oheň zničil stodolu. Plameny se šířily na obytné budovy

Osm jednotek hasičů zasahovalo v pátek vrzy ráno u požáru stodoly v obci Dubenec. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun, škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc.

Stodola měla být celá v plamenech a požár se šířil na další dvě obytné budovy, které stály v blízkosti hořícího objektu. „Jednotky se po svém příjezdu soustředily nejen na likvidaci požáru, ale především na ochlazování obytných budov. Požár se podařilo jednotkám zachytit, po 6. hodině byl lokalizován,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.





Hasiči okolní budovy před plameny ochránili, došlo pouze k ohoření oken a dveří u jedné z nich. „Po sedmé hodině se pak jednotky vracely zpět na základny,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel hasičů vyčíslil škodu předběžně na asi 450 tisíc korun. Škoda vznikla nejen na objektu samotném, ale také na hospodářském vybavení a na obytné části. „Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování,“ uzavřela Götzová.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár, stodola, Dubenec, hasiči

FOTO: Oheň zničil stodolu. Plameny se šířily na obytné budovy  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.