Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oprava zničené silnice v Janských Lázních bude stát téměř 50 milionů

Dlouho připravovaná oprava zničené silnice přes centrum krkonošského střediska Janské Lázně bude stát 49,3 milionu korun s DPH. Většinu zaplatí Královéhradecký kraj, město za opravy chodníků a sjezdů ze silnice dá 3,9 milionu korun. Rada kraje pro stavbu v soutěži vybrala společnost M-Silnice.

Opravou silnice kraj naváže na výměnu parovodu v Janských Lázních, kterou od dubna dělá nákladem asi 100 milionů korun společnost ČEZ Teplárenská. Rozkopání silnic využijí také trutnovské vodárny pro výměnu kanalizace a vodovodu asi za 15 milionů korun. „Kraj následně provede závěrečný krok a vybuduje novou silnici, na jejíž opravu se čekalo dlouhá léta," řekl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS). Celá investice do horkovodu, silnice a vodárenských sítí bude přes 160 milionů korun.

Silnice přes centrum lázní připomíná tankodrom a město o její rekonstrukci usilovalo přes 20 let. Oprava cesty ale vázla na rekonstrukci parovodu. Opravovaný úsek silnice je dlouhý 1,4 kilometru. Vede od odbočky k dětské léčebně Vesna přes kolonádu v Janských Lázních k parkovišti pod lanovkou na Černou horu. Letos by silničáři měli opravit úsek ke kolonádě, příští rok zbytek.

Výkopové práce na parovodu již omezily dopravu v centru města, kam byl však už dříve vjezd povolen pouze dopravní obsluze a na povolení městského úřadu. Návštěvníků lanovky na Černou horu a černohorského sportovního areálu se stezkou v korunách stromů se dopravní omezení nijak nedotýkají, protože hlavní silnice ze Svobody nad Úpou přes Janské Lázně do Černého Dolu je nadále průjezdná bez omezení.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky silnice, Janské Lázně, Královéhradecký kraj, oprava, ČEZ Teplárenská, Martin Červíček, ODS, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava zničené silnice v Janských Lázních bude stát téměř 50 milionů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.