Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kuks v mobilu. Díky aplikaci se podíváte do historie celého areálu

Barokní areál Kuks navštívil alespoň jednou snad každý. Teď si ale můžete udělat takovou spešl návštěvu. A to díky nové mobilní aplikaci.

Aplikace nese název visit.More a návštěvníky skrze mobilní obrazovky přenese do dávné minulosti. Podle hejtmana Jiřího Štěpána je to aplikace naprosto ojedinělá. „Dovolím si tvrdit, že žádná česká památka takovouto službu zatím nemá,“ řekl hejtman.

S využitím aplikace se turisté dostanou do 18. století, kdy zdejší hospitál zažíval největší slávu. Navíc nebude chybět ani odborný výklad, který podá informace o celé lokalitě. Navíc celá aplikace bude hned v několika jazycích, kromě češtiny ji budou moci využít turisté mluvící polsky, anglicky nebo německy. „Nová aplikace tak nahradí průvodce i brožury,“ uvedl radní Pavel Hečko.

A podle všeho nebude Kuks poslední místo, které si budete moci prohlédnout pomocí aplikace. Královehradecký kraj plánuje postupně visit.More připravit i pro archeopark Všestary a Braunův Betlém.

Autoři | Foto kudyznudy.cz

Štítky Kuks, mobil, aplikace, historie, Jiří Štěpán, Pavel Hečko, Královéhradecký kraj

Kuks v mobilu. Díky aplikaci se podíváte do historie celého areálu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.