Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi dealera pervitinu, doma měl navíc pěstírnu marihuany

Trutnovští kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání proti dvaatřicetiletému muži a obvinili ho z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Trutnovští kriminalisté dealera zadrželi po předchozím souhlasu státního zástupce na základě "operativních šetření a získaných důkazních prostředků". Po provedení potřebných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn a stíhán je dále na svobodě.

„Obviněný muž si měl od počátku loňského roku do doby svého zadržení (25. 4. 2019) na různých místech České republiky opakovaně opatřit zakázanou návykovou látku zvanou pervitin. Drogu měl poté na Trutnovsku poskytnout téměř v 70 případech dalším osobám. Při domovní prohlídce u něho v bytě kriminalisté navíc zajistili několik nedopěstovaných rostlin marihuany, vybavení tzv. „indoor pěstírny“ a také stopy po přechovávání i užívání pervitinu. Muž se ke svému jednání doznal a rovněž uvedl, že konopí pěstoval za účelem jeho kouření,“ popsal mluvčí policie Vincenc.

Autoři

Štítky Policie ČR, drogy, Trutnovsko, zásah, metamfetamin, Česko, okres Trutnov

Kriminalisté zadrželi dealera pervitinu, doma měl navíc pěstírnu marihuany  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.