Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šofér se zákazem řízení zavinil hromadnou nehodu, poté nadýchal přes čtyři promile

Dopravní nehodu několika aut, zřejmě zaviněnou silně opilým řidičem, řeší momentálně policisté na Trutnovsku. V pondělních odpoledních hodinách boural ve Rtyni v Podkrkonoší šofér, který má platný zákaz řízení až do července roku 2020. V minulosti byl dokonce za podobnou "činnost" již odsouzen.

„Podle zjištěných skutečností tu čtyřiatřicetiletý řidič vozidla Peugeot 306 při jízdě na přímém úseku silnice vyjel zřejmě vlivem opilosti k pravému okraji, kde narazil do zadní části stojícího vozidla Peugeot Partner. Jeho řidič v důsledku střetu dále naboural do před ním stojícího vozidla Škoda Fabia a řidička škodovky se po nárazu ještě střetla se zaparkovaným vozidlem Renault Twingo,“ popsal Lukáš Vincenc, mluvčí policie.

Dechová zkouška u řidiče prvního auta ukázala pozitivní hodnoty s výsledkem 4,08 promile alkoholu. Muže si na místě převzali záchranáři a převezli jej do trutnovské nemocnice k ošetření, protože utrpěl lehké zranění. 

„V rámci šetření události dále vyšlo najevo, že 34letý muž má ještě vysloven zákaz řízení až do července roku 2020 a jeho vozidlo nemá platnou technickou prohlídku. Ostatní účastníci naštěstí vyvázli bez zranění a dechové zkoušky u nich vyšly negativně. Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na téměř 125 tisíc korun,“ doplnil Vincenc.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní. V případě odsouzení nyní muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Přitěžující okolností pro něho také bude, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen už v minulosti,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, alkohol, Trutnovsko, okres Trutnov, Rtyně v Podkrkonoší, Peugeot 306, Peugeot Partner, Renault Twingo

Šofér se zákazem řízení zavinil hromadnou nehodu, poté nadýchal přes čtyři promile  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.