Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kradl, i když byl v podmínce. Po poslední krádeži ho vyčenichal policejní pes

Činností devětadvacetiletého zloděje se v těchto dnech zabývají trutnovští policisté. Mladý lapka se měl opakovaně dopouštět různé trestné činnosti, i když byl v podmínce. Po poslední krádeži ho ale vyčenichal policejní pes Green. V případě odsouzení hrozí zloděij až pětileté vězení. Stíhán je na svobodě.

Policejní komisař ho v těchto dnech obvinil ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněné užívání cizí věci.  

„Muži klademe za vinu, že se od prosince loňského roku do současnosti dopustil na Trutnovsku celkem v deseti případech trestné činnosti, při které měl vniknout do tří osobních vozidel, opakovaně do kolárny v bytovém domě, ale i šatny jedné střední školy a bytu,“ uvedl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Na svých výpravách ukradl peněženky, navigaci, doklady od automobilu, jízdní kolo, pumpičku, klíče nebo platební karty. V několika případech připravil původní majitele dokonce o auto. Celkově způsobená škoda přesahuje částku 300 tisíc korun.

Poslední krádež vozu se ale lapkovi stala osudnou. „Operační důstojník bezprostředně po oznámení vyslal několik policejních hlídek, které po vozidle začaly intenzivně pátrat. Do akce byl nasazen i policejní psovod se služebním psem Greenem. Ten následně po vypátrání vozidla vypracoval pachovou stopu až do míst, kde policisté provedli kontrolu osob, mezi kterými byl zjištěn, a následně zadržen devětadvacetiletý muž. Policisté u něho dále zajistili i několik věcí získaných trestnou činností, včetně dokladů od vozidla,“ dodal Vincenc.

Obviněný muž byl již v minulosti pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost a svým jednáním porušil podmínku. V případě odsouzení mu nyní hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. Stíhán je na svobodě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, pes, krádež, Trutnovsko, kriminalita, okres Trutnov

Kradl, i když byl v podmínce. Po poslední krádeži ho vyčenichal policejní pes  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.