Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na horách řádí zloději, ztrácí se lyže i snowboardy

Během uplynulého víkendu přijala policie hned několik oznámení o krádežích lyží nebo snowboardů v horských střediscích. Vybavení se ztrácí z lyžáren i "rakví" na autech.

Jeden z případů se stal ve Svobodě nad Úpou v sobotu 26. ledna. Jeden z návštěvníků hor policistům oznámil krádež snowboardu z lyžárny hotelu v Jánských Lázních. Škodu si majitel vyčíslil na téměř 10 tisíc korun.

„Dosud neznámý lapka úřadoval i v Horní Malé Úpě, tentokrát na jednom z parkovišť, kde ze dvou střešních boxů zaparkovaných vozidel odcizil dvěma rodinám lyžařské a snowboardové vybavení za bezmála 30 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Policie již v obou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Pachateli či pachatelům pak v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení. 

„Muži zákona dále zadokumentovali ještě dva přestupkové případy krádeží lyží a to v Janských Lázních a Vrchlabí. Z volně přístupných prostor ubytovacích zařízení tu neznámý poberta odcizil celkem dva páry sjezdových lyží. V obou případech škoda nepřesáhla hranici pět tisíc korun,“ dodal Vincenc.

V těchto případech pachateli či pachatelům hrozí u přestupkové komise uložení pokuty.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, lyže, hory, Trutnovsko, snowboarding, Svoboda nad Úpou, Horní Malá Úpa, Janské Lázně, Vrchlabí

Na horách řádí zloději, ztrácí se lyže i snowboardy  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.