Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena zpronevěřila peníze seniorů i pošty, použila je na zaplacení svých dluhů

Trutnovští kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání jednatřicetileté ženy a obvinili ji ze spáchání přečinu zpronevěra. Vyšetřovatelé jí kladou za vinu, že neoprávněně čerpala peníze z cizího bankovního účtu a jako pracovnice pošty si z pokladny navíc vzala 55 tisíc a nevrátila je. V případě uznání viny a odsouzení jí hrozí až na pětileté vězení.

„Obviněné klademe za vinu, že v období od srpna 2017 do července letošního roku provedla ve více jak 30 případech bez souhlasu oprávněných osob výběry peněz či jiné peněžní transakce z bankovního účtu a celkově tak měla starší manželský pár z Trutnovska připravit o částku vyšší než 360 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Ke svému nelegálnímu jednání měla využít platební kartu, kterou ji opakovaně svěřili, včetně přístupového PINu s tím, aby za ně zařizovala potřebné platby. V té době manželé navíc prováděli stavební úpravy ve svém domě a potřebovali platit faktury. Na ženu se tak prý s důvěrou obrátili, neboť si s tím sami nevěděli rady.

„Vše začalo být podezřelé, když se ozval zástupce firmy provádějící práce s tím, že nejsou uhrazeny některé faktury. Senioři mu proto předložili výpis svého účtu, ze kterého vyšlo vše najevo,“ dodal Vincenc.

Zákon měla podle kriminalistů žena porušit ještě v jednom případě. V průběhu června tohoto roku si přivlastnila peníze svého zaměstnavatele. „Tentokrát jako zaměstnankyně České pošty si na jedné z poboček na Trutnovsku měla bez jakéhokoli souhlasu vzít z pokladny více jak 55 tisíc korun. Při svém výslechu se kriminalistům v obou případech přiznala a uvedla, že peníze použila převážně k uhrazení svých soukromých závazků, které nezvládala splácet,“ doplnil mluvčí.

V případě uznání viny a odsouzení hrozí ženě až pětiletý trest odnětí svobody. Stíhána je na svobodě. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, krádež, přečin, vyšetřování, peníze, okres Trutnov, Česká pošta

Žena zpronevěřila peníze seniorů i pošty, použila je na zaplacení svých dluhů  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.