Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděje dvou bund za 100 tisíc korun usvědčil po téměř dvou letech vzorek DNA

Už od 15. ledna loňského roku se policisté ze Špindlerova Mlýna zabývají případem krádeže dvou značkových bund za více než 100 tisíc korun. Neznámý zloděj využil odchodu prodavačky do skladu a s jednou bundou na sobě a druhou v ruce z obchodu utekl pryč, vše zachytila bezpečnostní kamera. Až nyní muže usvědčil vzorek DNA, po necelých dvou letech je tak šetření případu u konce.

Při krádeži v lednu loňského roku nechal zloděj na pultu ležet svoji bundu, to se mu stalo osudným. „Kriminalisté z ní totiž na počátku šetření zajistil vzorek DNA. Ten se dlouhou dobu nedařilo přiřadit k žádnému z databáze Policie ČR a ani jiným způsobem se muže nepodařilo ztotožnit. Až nyní nastal v celé věci průlom a v rámci spolupráce s našimi severními kolegy, se podařilo ustanovit osobu na základě shody DNA s jejich databází,“ řekl mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Zlodějem je sedmatřietiletý cizinec, který byl v minulosti u našich sousedů již trestán. Teď mu hrozí postih i za krádež bund ve Špindlerově Mlýně. 

„Po necelých dvou letech je tak šetření případu u konce a spisový materiál nyní policisté postoupí cestou státního zastupitelství severním kolegům s návrhem na podání trestního stíhání na území cizího státu. Muž bude poté souzen na základě platných právním norem své země,“ uzavřel Vincenc.

Autoři

Štítky bundy, krádež, Špindlerův Mlýn, Policie ČR, bunda, Policie České republiky, Státní zastupitelství ČR

Zloděje dvou bund za 100 tisíc korun usvědčil po téměř dvou letech vzorek DNA  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.