Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tak dlouho chodil do lesa a kácel cizí dřevo, až mu hrozí pět let za mřížemi

Muž opakovaně kradl dřevo z lesa, skladoval ho u sebe doma. Těžbu dřeva umožnil za peníze i další osobě, které tvrdil že má povolení. Při kácení navíc používal auto, přestože má zákaz řízení. Hrozí mu pět let vězení.

Netradiční případ řešili policisté na Trutnovsku. Podezření z krádeže, podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí si zde vyslechl muž, který opakovaně kácel dřevo v lese, jež mu nepatřil. „Během září letošního roku ve více jak pěti případech v lesním porostu bez povolení vytěžil přibližně čtyřicet prostorových metrů dřeva,” objasnil mluvčí Policie Lukáš Vincenc.

Vytěžené dřevo si měl čtyřicetiletý muž uskladnit u sebe doma. Navíc měl těžbu dřeva umožnit ještě další osobě. Té tvrdil, že má povolení a nechal si zaplatit. „V poslední řadě vyšlo najevo, že při neoprávněném kacení užil osobní vozidlo, ačkoliv má platný zákaz řízení až do roku 2020,” doplnil Vincenc.

Muži hrozí trest odnětí svobody až pět let. Škoda napáchaná v lese byla vyčíslena na 75 tisíc korun.

Foto pixabay.com

Štítky dřevo, les, okres Trutnov

Tak dlouho chodil do lesa a kácel cizí dřevo, až mu hrozí pět let za mřížemi  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.