Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Požáru v paneláku si tři dny nikdo nevšiml

V bytě vzplála postel od elektrické vyhřívací dečky. Hasiče přivolal soused z horního patra, ke kterému pronikly zplodiny šachtou do koupelny. On i uživatelka bytu pod ním ale byli během požáru pryč. Hasiči tak byli přivoláni k požáru až o tři dny později.

Muž oznámil požár v paneláku v Trutnově, hořet mělo v sedmém patře. Na místo se proto ihned vydali trutnovští profesionální hasiči. Zalarmováni byli také dobrovolní hasiči z Trutnova a Mladých Buků. Když ale dorazili do Dlouhé ulice, zjistili, že k požáru zřejmě došlo již o tři dny dříve.

Požár oznámil muž žijící v osmém patře. „Hasiče informoval, že ve svém bytě má na toaletě a v koupelně zplodiny hoření, které sem pravděpodobně pronikly šachtou ze spodního bytu,” objasnil Libor Halouzka z krajského ředitelství hasičů. Krátce po příjezdu požárníků na místo dorazila také žena z bytu, kde mělo hořet a byt odemkla.

Hasiči byt prozkoumali a zjistili, že v jednom z pokojů došlo k požáru dřevěné postele a lůžkovin. Nic ale hasit nemuseli, místo bylo vyhaslé i vychladlé. „K požáru došlo pravděpodobně již o tři dny dříve, kdy žena z bytu odešla a v posteli ponechala zapnutou vyhřívací elektirckou dečku, na kterou zapoměla,” vysvětlil Halouzka.

Právě od dečky se vznítily lůžkoviny i dřevěný rám postele. Během požáru ale nedošlo k poškození výplní oken a balkonových dvěří, díky čemuž se požár pro nedostatek kyslíku samouhasil zplodinami. Uživatelka bytu i majitel bytu nad ní byli shodou okolností oba tři dny mimo panelák. Požáru si proto celé tři dny nikdo nevšiml.

Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta asi na sto tisíc korun. Požár zničil postel, ošacení, obrazy, bytové doplňky, elektroinstalaci, počítač a malby místností. Pokud by se požár sám neuhasil, byly by škody mnohonásobně vyšší.

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, panelák, byt, Trutnov, postel, panelový dům

Požáru v paneláku si tři dny nikdo nevšiml  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.