Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Závada na televizi způsobila požár obývacího pokoje, škoda byla vyčíslena na 200 tisíc

Požár obývacího pokoje v rodinném domě museli řešit v pátek ráno hasiči v Dolním Lánově na Trutnovsku. Příčinou byla technická závada na televizi. Plameny zničily nejen samotný televizor, ale také další vybavení.

„Při příjezdu na místo události hasiči průzkumem zjistili, že došlo k požáru v druhém nadzemním podlaží rodinného domu, a to v obývacím pokoji. Před příjezdem požárních jednotek hasil vzniklý požár majitel domu, který na likvidaci použil dva přenosné práškové hasicí přístroje a vodu z kbelíků,“ popsala příjezd jednotek mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči poté požár dohasili pomocí vysokotlakého proudu vody. Příčinou požáru byla technická závada na televizi, která byla v pohotovostním stavu na dálkové ovládání.

Plameny zničily nejen televizi, ale také další elektroniku, nábytek, bytové doplňky, koberec, plastové posuvné dveře, osvětlení a jiné vybavení. 

„Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi 200 tisíc korun. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a jednotky SDH Horní Lánov a Hostinné,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, požár, hasiči, televize, obývací pokoj, okres Trutnov, Dolní Lánov

Závada na televizi způsobila požár obývacího pokoje, škoda byla vyčíslena na 200 tisíc  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.