Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Dolním Lánově na Trutnovsku hořela přípravna krmiva pro dobytek

Hlášení o požáru přípravny krmiva pro dobytek a zázemí pro ošetřovatele v areálu zemědělského družstva v obci Dolní Lánov obdrželo krajské operační a informační středisko hasičů včera ve 22:22 hod. Hořet začalo asi o 10 minut dříve. Pravděpodobnou příčinou je podle vyšetřovatele úmyslné jednání nezjištěné osoby při manipulaci s otevřeným ohněm.

„Po příjezdu jednotek na místo požáru bylo zjištěno, že hoří stropní konstrukce objektu a plameny zasáhly také samotnou střešní konstrukci. Na místo události byla proto povolána i výšková technika, konkrétně automobilový žebřík. Na uhašení požáru byly nasazeny proudy vysokotlaké vody a hasební zásah probíhal za použití dýchací techniky,“ sdělil Libor Halouzka z HZS Královéhradeckého kraje.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Na místo události přijel vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že požár vznikl v jedné z místností, kde byly zbytky sena. Na místě vyloučil, že by mohla požár způsobit technická závada. Jako pravděpodobná příčina se podle něj jeví úmyslné jednání nezjištěné osoby při manipulaci s otevřeným ohněm.

„Požárem byly zničeny stropní konstrukce, poškozena byla střecha objektu, elektrický ohradník a další vybavení. Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi 200 tisíc korun.  Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 700 tisíc korun,“ doplnil Halouzka.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dále také jednotky SDH Horní Lánov, Vrchlabí, Hostinné a Černý Důl - Čistá v Krkonoších.

Autoři | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, SDH, požár, Dolní Lánov, Trutnovsko, okres Trutnov, Vrchlabí, Královéhradecký kraj, dobytek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dolním Lánově na Trutnovsku hořela přípravna krmiva pro dobytek  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.