Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stáj v Jívce na Trutnovsku lehla popelem, zvířata se podařilo zachránit

Hlášení o stoupajícím kouři viditelném z okolí Jívky přijalo krajské operační a informační středisko hasičů v pondělí 27. srpna odpoledne v 14:48 hod. V katastru obce Jívka v části Janovice hořela stáj, ve které bylo několik koní a zemědělská technika

V blízkosti hořícího objektu byla ohněm ohrožena ještě druhá stáj a kvůli silnému větru se plameny pomalu šířily i k blízkému lesu. „Na místo bylo vysláno celkem osm jednotek požární ochrany z druhého stupně poplachu. Po příjezdu hasičů na místo události byl požár stáje v plném rozvoji, proto se jednotky soustředily především na to, aby zabránily jeho dalšímu šíření do okolí,“ popsala mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Z hořící stáje stihli místní zaměstnanci vyvést koně, už se ale nepodařilo dostat ven zaparkovanou zemědělskou techniku, kterou tak plameny zničily. Jedna osoba, která byla při požáru zraněna, skončila v péči záchranářů.

Požár dostali hasiči pod kontrolu po 30 minutách, podařilo se jim uchránit druhý objekt a zamezili také rozšíření požáru do lesa. Z původního ohněm zasaženého objektu zůstala jen ohořelá zničená konstrukce a zbytky hořícího sena.

U události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Trutnov a Náchod a dále jednotky SDH Radvanice, Jívka, Adršpach, Police nad Metují, Teplice nad Metují a Malé Svatoňovice. Dobrovolná jednotka Trutnov-Horní Staré Město držela zálohu na stanici.

Autoři | Foto Julie Štajerová | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, požár, stáj, koně, Jívka, konírna, okres Trutnov, Janovice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stáj v Jívce na Trutnovsku lehla popelem, zvířata se podařilo zachránit  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.