Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tři migranty, kteří se z Afghánistánu dostali až do Rychnova, zadrželi zaměstnanci firmy

Z návěsu makedonského kamionu v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny na Rychnovsku v úterý večer vyskočili tři cizinci a dali se na útěk. Zadrželi je zaměstnanci firmy a předali policii. Pravděpodobně jde o Afghánce. Policie prověřuje, zda o nich řidič věděl. Za poslední léta jde v Královéhradeckém kraji o první takový případ, řekla dnes mluvčí krajské policie Ivana Ježková. Kamion vyjel z Turecka a přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Slovensko přijel do České republiky. Případ se stal v Lipovce na Rychnovsku.

"Vyskočili z nákladového prostoru návěsu makedonského kamionu a začali utíkat. Při ohledání návěsu kamionu policisté zjistili, že je poškozené jisticí lano. Jestli řidič umožnil převoz osob, či nikoliv, je předmětem dalšího šetření," uvedla Ježková. Podle ní policisté na zmapování trasy kamionu spolupracují s kolegy ze zahraničí.

Policie se případem zabývá pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel.

Co se zadrženými cizinci bude, ukáže další policejní vyšetřování. V úvahu přichází jejich předání podle readmisní smlouvy do státu, odkud přicestovali, případně jejich převoz do jednoho ze zařízení pro zajištění cizinců v České republice.

V průmyslové zóně Solnice - Kvasiny se závodem Škoda Auto nyní pracuje přes 12.000 lidí. V zóně je také řada dodavatelských firem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, migrace, kriminalita, Rychnovsko, AUDIO, policie, okres Rychnov nad Kněžnou, Afghánistán, Česko, Turecko, Maďarsko, Srbsko, Slovensko, Severní Makedonie, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři migranty, kteří se z Afghánistánu dostali až do Rychnova, zadrželi zaměstnanci firmy  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.