Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Vosy pobodaly otce se synem. Šlo jim o život

Dramatickou situaci řešily včera vpodvečer všechny složky IZS spolu s místní městskou policií v Rychnově nad Kněžnou.

Operátoři na tísňové lince záchranné služby přijali krátce po půl šesté večer volání o pomoc. V místním lese pobodaly dospělého muže s dítětem vosy. Po jejich útoku následovala u dospělé osoby alergická reakce.

Ihned po oznámení se na místo vypravili záchranáři, ke kterým se přidali profesionální hasiči, hlídka policistů i se psovodem a služebním psem a strážníci městské policie. Do lokality mířil i záchranářský vrtulník.

Komplikace zvládly záchranné složky na jedničku

Z prvotních informací nebylo zřejmé, kde přesně se zraněné osoby nacházejí a vzhledem k rozsáhlé ploše přírodního parku byl předpoklad, že se po nich bude pátrat. Naštěstí i díky dalšímu návštěvníkovi lesoparku, který zaslechl z cesty volání o pomoc, záchranáři získali další upřesnění místa události a k pacientům se dostali včas.

Po podání léků a stabilizaci zdravotního stavu snesli oba postižené s pomocí hasičů a policistů  z nepřístupného terénu ve svahu k sanitce, se kterou je transportovali do zdravotnického zařízení. Všichni zúčastnění se z rychlé akce rozjížděli s dobrým pocitem šťastného konce pro malého i velkého pacienta.

Autoři

Štítky Hasiči, záchrana, Rychnovsko, vosy, alergická reakce, záchranné složky, Rychnov nad Kněžnou

VIDEO: Vosy pobodaly otce se synem. Šlo jim o život  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.