Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyřicet let čekala průmyslovka na vybudování spojnice mezi budovami a dočkala se

Je to skoro neuvěřitelné, že na Střední průmyslové škole elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce čekali desítky let, než bude propojena hlavní budova s dalšími objekty. A letos se konečně učitelé i žáci dočkali.

Spojovací chodba stála více než 5 milionů korun, ale výrazně usnadní pedagogům i studentům přesun po škole. Doposud se totiž chodilo přes laborky a dílny. Když tak chtěli studenti projít, museli být v doprovodu pedagoga a bylo možné tudy projít jen v době, kdy se zde zrovna nikdo neučil.

A když se někdo učil, nezbylo lidem, co se chtěli z dostat z jedné budovy do druhé, než se přezout, přejít přes nádvoří areálu školy a znovu skočit do bačkor. A poslední roky bylo přesouvání mezi budovami stále častější. „Důvodem byla mimo jiné i nová víceúčelová učebna,“ sdělila mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

Bylo jasné, že už to takhle dál nejde. Přesun byl dlouhodobě nevyhovující a ohrožoval bezpečí a zdraví žáků. Loni v létě se začalo stavět a teď už je hotovo.

Autoři

Štítky průmyslovka, Dobruška, chodba, škola

Čtyřicet let čekala průmyslovka na vybudování spojnice mezi budovami a dočkala se  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.