Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidička po nehodě nadýchala přes čtyři promile. Hrozí jí až tříleté vězení

Zatímco pro někoho mohou být čtyři promile alkoholu smrtící, žena na Rychnovsku v tomto stavu sedla za volant. Auto nakonec skončilo mimo silnici a žena v nemocnici. O několik hodin později policisté zadrželi další opilou řidičku.

Na první pohled nenápadně vypadala dopravní nehoda, ke které v pátek odpoledne vyrazili rychnovští policisté. V Domašíně na příjezdu od Dobrušky bourala třiačtyřicetiletá řidička Renaultu Clio.

„Na jedné z křižovatek v obci zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a v levotočivé zatáčce vyjela vpravo mimo silnici. Pravou částí auta zavadila o podezdívku kapličky a poté s Renaultem vyletěla vlevo na trávník u silnice,“ upřesnila mluvčí policie Alena Kacálková. Policisté ženě naměřili 4,32 promile alkoholu v dechu. Řidička měla možnost podstoupit ještě vyšetření z krve, tu ale nevyužila, přestože ji záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice. Opilá řidička přišla hned na místě o svůj řidičský průkaz a kvůli podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí až tři roky vězení.

O několik hodin později, v sobotu o půl čtvrté ráno, policisté chytili další opilou řidičku, tentokrát při namátkové kontrole v Kostelci nad Orlicí. Devětatřicetileté ženě hlídka naměřila 2,12 promile alkoholu v dechu. I tato řidička odmítla odběr krve a policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz. Kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí jednoletý nepodmíněný trest.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, vyšetřování, alkohol, silnice, okres Rychnov nad Kněžnou, Renault, Renault Clio, Dobruška

Řidička po nehodě nadýchala přes čtyři  promile. Hrozí jí až tříleté vězení  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.