Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyhrožovali exekutorovi, teď jim hrozí až deset let vězení

Za posledních 14 dnů policie na Královéhradecku řeší už druhý útok na exekutory. Na Rychnovsku dvě ženy a dva muži bránili exekutorovi v práci vyhrožováním, poté ho donutili sepsat dokument, že dlužná částka už byla vyplacena.

„Pověřený zaměstnanec soudního exekutora měl 27.2.2019 v poledních hodinách vstoupit do neuzamčených dveří obydlí obviněných, kde měl provést soupis movitých věcí jedné z žen v rámci exekučního řízení . Přítomným se měl prokázat  exekutorským průkazem. Při označování věcí samolepkou exekutora mu v tom přítomné osoby měly fyzicky zabránit. Jeden z mužů ho měl  opakovaně rukou udeřit do obličeje. Druhý měl poškozenému vytrhnout z ruky služební mobil  a ženy měly poškozeného držet, aby nemohl odejít,“ popsala mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Parta obviněných exekutorovi kromě telefonu sebrala i služební kameru a donutila ho sepsat prohlášení, že celá dlužná částka byla uhrazená. Zaplacení dluhu se ale nevyhnou, ba naopak. Kromě toho, že majiteli věcí způsobili škodu odhadovanou na deset tisíc korun, jim teď hrozí i vězení.

„Všechny čtyři zúčastněné osoby si od policejního  komisaře  vyslechly obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a zločinu násilí proti úřední osobě, to vše ve spolupachatelství. V případě prokázání viny jim hrozí až desetiletý nepodmíněný trest,“ uzavřela mluvčí.

Minulý týden jsme vás informovali o případu na Jičínsku, kde muž fyzicky zaútočil na exekutory a vyhrožoval plynovou pistolí. Exekutoři nakonec na obranu použili slzný plyn. 

PSALI JSME: Muž fyzicky zaútočil na exekutory, poté na ně vytáhl plynovou pistoli 

Štítky Policie ČR, vyhrožování, exekutor, Rychnovsko, soudní exekutor, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou

Vyhrožovali exekutorovi, teď jim hrozí až deset let vězení  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.