Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný cizinec bodal nožem do policejního auta, v cele ucpal toalety oblečením

Naprosto výjimečný případ vyšetřovali včera odpoledne policisté v Kostelci nad Orlicí. O půl druhé odpoledne se na místním obvodním oddělení ozvala rána. Policisté vyběhli ven a uviděli, jak auto Toyota Yaris nabouralo do zaparkovaného služebního vozu, které nárazem prorazilo skleněnou výplň vestibulu budovy a poškodilo rám prosklené stěny. U služebního auta se navíc pohyboval neznámý muž, který do jeho karosérie bodal nožem s přibližně dvaceticentimetrovou čepelí.

Po opakovaných výzvách hlídky nechal agresor nůž zabodnutý na předku kapoty a lehl si na zem. Policisté na muže použili donucovací prostředky a s pouty na rukou ho přemístili na služebnu. Tam provedenými zkouškami na přítomnost alkoholu a návykových látek zjistili, že čtyřicetiletý cizinec má pozitivní test na látky amfetamin/metamfetamin.

„Po provedení nezbytných úkonů převezli muže do nemocnice na lékařské vyšetření a poté ho eskortovali do policejní cely. Ani tam ale muž pod vlivem drog nedokázal být v klidu. Poškodil větrací zařízení a ucpal toalety svým oblečením. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, se pohybuje v řádech desetitisíců korun,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Muži zákona u cizince, který nemá žádnou vazbu na rychnovskou průmyslovou zónu a regionem projížděl náhodou, zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci a přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci s tím.

„V současnosti s mužem probíhají procesní úkony a policisté se budou snažit zjistit všechny potřebné okolnosti celého případu včetně mužovi motivace k nabourání policejního vozidla,“ dodal Moravčík.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, drogy, video, nůž, Toyota Yaris, Kostelec nad Orlicí

VIDEO: Zdrogovaný cizinec bodal nožem do policejního auta, v cele ucpal toalety oblečením  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.