Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam zmizely balíky slámy? Záhadu prázdné stodoly vyřešili policisté

Sedmnáct balíků sena zmizelo ze soukromého pozemku v obci na Rychnovsku. Ukradli je žena a muž, kteří poté seno prodali přes internet. Způsobili škodu 24 tisíc korun, nyní jim hrozí dva roky vězení.

Muž a žena ukradli kolem šesti tun sena ze soukromého pozemku a stodoly v obci u Českého Meziříčí. Sedmnáct uskladněných balíků přitom kradli postupně během celého podzimu. „Seno o hmotnosti 350 kg v jednom kuse prodali díky inzerátům na internetu dalším osobám, přestože krmivo nevlastnili,” uvedla mluvčí policie Alena Kacálková. Dvojice byla policii dobře známá, snad i díky tomu je kriminalisté brzy dopadli.

Muž se navíc ve stejné obci vloupal i do sousedního domu. „Tam vypáčil mříž, rozbil sklo u okna a vlezl do budovy. Na chodbě za vchodovými dveřmi připojil prodlužovací kabel do zásuvky a neoprávněně odebíral elektřinu, a to nejméně polovinu měsíce října,” objasnila Kacálková. Dvaatřicetiletý muž tak majiteli domu napáchal škodu za tři tisíce korun. Majitelce krmiva pak spolu s třiatřicetiletou ženou způsobili škodu téměř 24 tisíc.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, seno, stodola, balíky, okres Rychnov nad Kněžnou, sláma, České Meziříčí, Internet, pozemek

Kam zmizely balíky slámy? Záhadu prázdné stodoly vyřešili policisté  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.