Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtyřiaosmdesátiletý šofér se nevěnoval řízení, skončilo to zraněním spolujezdkyně

O tom, že je při řízení vozidla nutné bedlivě sledovat dění před sebou, se přesvědčil čtyřiaosmdesátiletý řidič v pátek po poledni v Častolovicích. Senior se zaměřil na informativní radar ukazující rychlost, zpomalující auto před sebou ale přehlédl a narazil do něj.

Čtyřiaosmdesátiletý řidič Škody Felicia přijížděl po silnici I/11 ve směru od Kostelce nad Orlicí. „Podle zjištění se prý krátce před nehodou věnoval sledování informativního radaru rychlosti, umístěného na sloupu veřejného osvětlení. Přitom zřejmě přehlédl před sebou zpomalující osobní vozidlo značky Škoda Citigo, do kterého přes intenzivní brzdění narazil,“ řekla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Při nehodě byla zraněna spolujezdkyně z Felicie (nar. 1935), která skončila v nemocnici, odkud byla následně propuštěna domů. 

„U řidiče i řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Celková hmotná škoda, která vznikla na obou vozidlech, byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Okolnosti nehody i její přesnou příčinu nyní vyšetřují rychnovští policisté,“ uzavřela Burýšková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, Častolovice, vyšetřování, senior, havárie, Škoda Felicia, Kostelec nad Orlicí, Škoda Citigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiaosmdesátiletý šofér se nevěnoval řízení, skončilo to zraněním spolujezdkyně  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.