Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po pohřešovaném mladíkovi pátrá policejní psovod i drony horské služby

Dvaadvacetiletý Filip Sopóci byl naposledy spatřen v neděli na noční zábavě v obci Hroška. Po mladém muži pátrají policisté s psovodem, hasiči i horská služba. Pomáhají jim také dobrovolníci.

Na noční zábavě v obci Hroška v noci ze soboty na neděli zmizel mladý muž. Dvaadvacetiletý Filip Sopóci byl na místním koupališti s kamarády. Když zjistili, že se ztratil, začali po něm nejprve pátrat sami. Policii zmizení nahlásili až v neděli večer.

“Už během noci zjišťovali strážníci podrobnosti ke všem místům, kde se naposledy mladík pohyboval, ke svědkům, kteří s ním byli v kontaktu. Zároveň jsme prověřili všechna zdravotnická zařízení, zda v nich není mladík hospitalizovaný a zaměřili se i na další objekty a instituce,” uvedla mluvčí policie Alena Kacálková.

V pondělí policisté zahájili rozsáhlé pátrání v obci Hroška, kromě místního koupaliště prohledávali dvoukilometrový okruh okolí. Hasiči za pomocí speciální techniky propátrali i obecní nádrž a okolní rybníky.

“Policisté prošli vodní toky a další terén, nepřístupné příkopy, skalní srázy, louky i pole. Horská služba se dvěma drony propátrala široké okolí i nepřehledný terén a ihned přinášela výsledky z dané lokality,” dodala mluvčí. Strážníci také zajistili opakované relace v rozhlase okolních obcí, kterými o pátrání informovali. Policejní psovod po setmění prohledával další z vytipovaných lokalit.

PSALI JSME: Záchranáři pátrali po mladíkovi na Rychnovsku i s pomocí dronů 

Muže se však zatím najít nepodařilo. Pátrací práce proto nadále pokračují. Pohřešovaný Filip Sopóci pochází z Bruntálska, přechodně však žije a pracuje právě na Rychnovsku, kde byl také naposledy spatřen. Je mu dvaadvacet let, vysoký je zhruba sto sedmdesát centimetrů, hubené postavy. Má krátké hnědočerné rovné vlasy, hnědé oči a krátké řídké vousy. Policie žádá všechny, kteří by ji k osobě mladíka a jeho možnému výskytu mohli poskytnout jakékoliv informace, ať kontaktují linku 158.

Štítky pátrání, Policie ČR, pohřešovaný, horská služba, dron, Hroška, policie, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po pohřešovaném mladíkovi pátrá policejní psovod i drony horské služby  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.