Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Záchranáři pátrali po mladíkovi na Rychnovsku i s pomocí dronů

Do pátrání po dvaadvacetiletém Filipu Sopóci ze severní Moravy, který se ztratil v okolí Dobrušky na Rychnovsku, se dnes zapojila také krkonošská horská služba a hasiči. Horští záchranáři nasadili do pátrání dva drony s kamerami, hasiči pročesávali vodní plochy. Mladík je pohřešovaný od víkendu. Pátrání bylo zatím bezvýsledné.

„Dnes dopoledne nás kontaktovala policie s tím, že potřebuje naši spolupráci při pátrání v nepřehledném terénu. Na místě jsme použili dva menší drony, které máme k dispozici v Krkonoších,“ uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Jiří Brožek. Vzhledem k technice, kterou horská služba disponuje, není neobvyklé, že jsou horští záchranáři požádáni o spolupráci i mimo horské oblasti, uvedl.

Záchranáři použili postupně oba drony, jeden létal a snímal terén a z druhého stahovali data. „Vše jsme sledovali na monitoru u řízení dronu a pro jistotu jsme po každém letu vše ještě jednou zkontrolovali na obrazovce připojeného počítače. Pátraní v dané lokalitě však bylo zatím bezvýsledné,“ dodal Brožek.

Policie vyhlásila pátraní po mladíkovi v neděli 26. srpna večer, naposledy byl viděn v noci na neděli na zábavě v obci Hroška na Rychnovsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pátrání, Policie ČR, pohřešovaný, dron, okres Rychnov nad Kněžnou, horská služba, Jiří Brožek, Dobruška, Severní Morava, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři pátrali po mladíkovi na Rychnovsku i s pomocí dronů  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.