Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ohnišovem se řítil pekelnou rychlostí. Policisté mu naměřili 132 km/h

Policisté v Ohnišově na Rychnovsku asi nevěřili svým očím, když se na displeji měřícího zařízení ukázala hodnota 132 km/h. Přesně tolik jel třiatřicetiletý muž se svojí Octavii ve středu odpoledne.

„Dopravní hlídka se opět zaměřila na trasy, kterými zaměstnanci přijíždějí do průmyslové zóny či naopak. V době, kdy dochází ke střídání směn, v obcích projíždí větší počet aut, a zdaleka ne všechny předpisově,“ řekla mluvčí rychnovských policistů Alena Kacálková.

Kvůli časové tísni, kdy řidiči spěchají buď do práce nebo z práce, dochází prý v okolí průmyslové zóny k častému porušování dopravních předpisů. Zejména nedodržování maximální povolené rychlosti.

Rekordmanem, minimálně tohoto týdne, je třiatřicetiletý muž, kterému dopravní hlídka laserovým měřičem zadokumentovala při projíždění obcí Ohnišov ve směru na Dobrušku rychlost 132 km/h. 

„Policisté v tomto případě, kdy muž překročil nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40km/h a více, oznámí přestupek příslušnému správnímu orgánu, který s provinilcem zahájí správní řízení. Sankcí je kromě bodového a finančního postihu i zákaz činnosti,“ doplnila Kacálková.

Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u tohoto řidiče negativní.

„Stížnosti na nedodržování povolené rychlosti jsou časté a opakované. Hlídky policistů se na ně zaměřují denně při běžném výkonu služby a v této činnosti budou pokračovat i nadále,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, měření, rychlost, Kvasiny, Ohnišov, okres Rychnov nad Kněžnou, Škoda Octavia, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohnišovem se řítil pekelnou rychlostí. Policisté mu naměřili 132 km/h  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.