Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seniory v Náchodě může nově dovést k lékaři nebo na úřad dotovaný taxík

Cesta k lékaři nebo na úřady? Takové pochůzky mohou být teď pro náchodské seniory mnohem pohodlnější. Město totiž přišlo s novou dotovanou službou v podobě taxíků pro seniory.

Senioři v dvacetitisícovém Náchodě budou moci od srpna využívat novou službu nazvanou senior taxi. Dotovaná taxislužba dopraví starší lidi za nízkou cenu například k lékaři. Zajišťovat ji na základě výběrového řízení radnice bude náchodská společnost Vodní záchranná a dopravní služba. Město jí za ujetý kilometr zaplatí 22 korun. Město dnes s firmou podepsalo smlouvu. O zakázku se ucházely tři subjekty, řekla mluvčí radnice Nina Adlof.

„Jsme rádi, že nám podařilo vybrat provozovatele, a máme tak konkrétního partnera pro přípravu spuštění této žádané služby. V následujících dnech se budeme (s firmou) domlouvat na podrobnostech, jako je například označení vozidel,“ uvedl starosta Jan Birke. Průkazku pro využití služby senior taxi bude moci získat každý, kdo je v Náchodě přihlášen k trvalému pobytu a je mu nejméně 65 let. Nárok na senior taxi budou mít i zdravotně postižení. O průkazku lidé budou moci požádat od 1. do 22. července na městském úřadu.

Senior taxi bude jezdit po celém Náchodě včetně jeho příměstských částí. Město bude rozděleno do dvou zón. V první zóně, která zahrnuje samotný Náchod a dále čtvrti Babí u Náchoda, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí a Lipí u Náchoda, bude jízdné 25 korun. Druhá zóna zahrnuje Jizbice u Náchoda, Dobrošov a Pavlišov a jízdné pro ni je 30 korun.

Služba bude k dispozici každý pracovní den od 07:00 do 22:00, v sobotu od 08:00 do 22:00, v neděli a o svátcích od 08:00 do 17:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky taxi, senioři, Náchod, lékař, Jan Birke

Seniory v Náchodě může nově dovést k lékaři nebo na úřad dotovaný taxík  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.