Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Déšť proškolil spěchající řidiče, dvě auta skončila na střeše

V dešti to zkrátka na silnici klouže o něco více a méně toho vidíme. V pondělí 29. dubna vyjížděli dopravní policisté na Náchodsku hned ke dvěma podobným dopravním nehodám, které by se za sucha možná nestaly.

Deset minut po jedné hodině odpoledne vylétla s vozidlem Škoda Octavia mimo silnici třiadvacetiletá řidička, jedoucí od obce Hořičky na Světlou.

„Mladá žena pravděpodobně ponechala nohu na plynu déle, než bylo z hlediska fyzikálních zákonů únosné. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala smyk a vyjela mimo komunikaci. Tam se vůz přetočil přes střechu a zůstal ležet na pravém boku. Lehce zraněnou řidičku přivolaní záchranáři převezli na ošetření do náchodské oblastní nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Požití alkoholu vyloučila dechová zkouška. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 40 tisíc korun, veškeré okolnosti nehody policisté dále vyšetřují.

Patnáct minut po třetí hodině odpoledne nepřizpůsobil rychlost jízdy, stavu a povaze vozovky čtyřiačtyřicetiletý řidič Volkswagenu Polo, který se při průjezdu levotočivou zatáčkou zalekl protijedoucího autobusu v obci Olešnice. 

„Příliš prudce sešlápl brzdový pedál, dostal smyk a vyjel vpravo mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Vůz záchranné služby jej převezl na případné ošetření, ale muž vyvázl celkem nezraněn. Požití alkoholu opět vyloučila dechová zkouška. Způsobená hmotná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Tento karambol vyřešili dopravní policisté hned na místě jako malou dopravní nehodu. Viníkovi uložili v blokovém řízení tisícikorunovou pokutu,“ uvedla Prachařová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, déšť, Náchodsko, silnice, střecha, okres Náchod, Škoda Octavia, Hořičky, Volkswagen Polo

Déšť proškolil spěchající řidiče, dvě auta skončila na střeše  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.