Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič se zákazem řízení ujížděl policii a skončil ve stromě. Poté odmítl test na drogy

Třiatřicetiletého řidiče z Broumovska, který má vysloven zákaz řízení, viděli včera dopoledne policisté za volantem. Muž na výzvu strážníků ale nezastavil a začal ujíždět. Zběsilá honička skončila nárazem do stromu. Ujíždějící řidič sice nebyl pod vlivem alkoholu, test na drogy ale odmítl.

„Hlídka z obvodního oddělení Broumov si 15 minut po 9. hodině ráno všimla za volantem osobního vozu muže, o kterém policisté věděli, že má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Také řidič si byl zřejmě vědomý, že za volantem nemá co dělat, a tak na signál k zastavení vozidla zareagoval sešlápnutím plynového pedálu a začal hlídce ujíždět směrem ven z města,“ popsala začátek honičky mluvčí policie Eva Prachařová.

Řidič ujížděl po silnici č. 303 ve směru z Broumova k Polici nad Metují.

Hlídka proto vyrazila za ním. Řidič nehodlal zastavit a naopak přidával. Místy jel až rychlostí 190 km/h. V zatáčce, v místech zvaných Pasa, ale skončil. Nad autem ztratil kontrolu a vyjel ze silnice, kde jeho cestu definitivně ukončil strom. Při nehodě se řidiči, který jel v autě sám, nic nestalo. Na autě vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun.

Lustrací policisté zjistili, či spíše ověřili, že třiatřicetiletý muž z Broumova má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince roku 2020.

Nejprve šofér z místa utekl, pak se ale vrátil a policistům přiznal, že vůz řídil. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy však řidič odmítl. 

„Policisté řidiče zadrželi a převezli na broumovské obvodní oddělení, kde s nímž téhož dne zahájili trestní řízení. Kromě toho, že ještě dlouho neuvidí řidičský průkaz, mu teď navíc hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Prachařová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, honička, Náchodsko, droga, strom, Broumov, Broumovsko, Police nad Metují

Řidič se zákazem řízení ujížděl policii a skončil ve stromě. Poté odmítl test na drogy  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.