Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Již počtvrté vypisuje Královéhradecký kraj zakázku na opravu pevnosti Dobrošov

Rada Královéhradeckého kraje schválila opakované vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce pevnosti Dobrošov. Již třikrát se nepodařilo najít zhotovitele, který by opravy nakonec provedl. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 62,8 milionu korun bez DPH. Kraji byla prodloužena dotace o více jak jeden rok.

„Veřejnou zakázku vyhlašujeme počtvrté za více jak 62 milionů korun bez DPH. Hodnotícím kritériem je nejnižší nabídková cena, ale nejedná se o pevnou hranici maximální ceny. Firmy mohou podávat nabídky do 18. března do 9 hodin,“ shrnul radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic a majetku.

Kraj požádal Centrum pro regionální rozvoj ČR o prodloužení evropské dotace z původního termínu 30. listopadu 2020 na 8. prosince 2021, centrum vyhovělo. Důvodem požádání o prodloužení dotace byla obava kraje z nedodržení termínu realizace zakázky.

Radní Řehoř také dodal, že navíc došlo k revizi projektové dokumentace, konkrétně ve změně stavebních pracích hlavních pracovních objektů. Jedná se zejména o redukci sanačních prací. Cílem prý bylo zachovat cíle i aktivity projektu.

Královéhradecký kraj hodlá investovat do pevnosti Dobrošov dohromady více jak 94 milionů korun. Devadesát procent této částky pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), přičemž kraj celou investici předfinancuje.

Do prvního kola výběrového řízení se nepřihlásila žádná firma. V druhém kole pak kraj obdržel pouze jednu nabídku, a to od uchazeče Gardenline, s. r. o., s nabídkovou cenou 64,8 milionu korun bez DPH. Následně však tato firma oznámila, že neposkytne součinnost k uzavření smlouvy o dílo v rámci zadávacího řízení. Důvodem je aktuální stav výrobních kapacit, kdy je stavební trh přesycen. Třetí tendr byl vypsán loňský rok v září. Přihlásila se firma Redomo, a. s., která částku překročila o více jak 24 milionů korun.

Autoři | Foto muzeumnachod.cz

Štítky Dobrošov, pevnost, zakázka, tendr, Královéhradecký kraj, veřejná zakázka, dotace, Václav Řehoř, Centrum pro regionální rozvoj ČR

Již počtvrté vypisuje Královéhradecký kraj zakázku na opravu pevnosti Dobrošov  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.