Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z oplocené pastviny se ztratila kráva, možná skončila v Polsku

Krádež krávy z příhraniční oblasti nyní vyšetřují broumovští policisté. Soukromý zemědělec z Božanova v uplynulých dnech na policii oznámil, že mu v době od 23. do 24. ledna někdo ukradl jeden kus skotu za 28 tisíc. Dojnice, která byla na oplocené pastvině, možná skončila za hranicemi.

„Původně mu prý ze zabezpečené pastviny zmizely dva kusy hovězího dobytka, jedna dojnice a jedna jalovice. Nejprve sám propátral přilehlé lesíky a pastviny, ale dobytek nikde v okolí nenašel. Pak se prý odněkud vrátila jalovice, avšak dojnice nikoli,“ uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Policisté na základě jeho oznámení zahájili trestní stíhání dosud neznámého pachatele pro přečin krádeže. „Protože je možné, že se odcizená dojnice může nacházet i na nějakém hospodářství v nedaleké cizině, kromě pátrání v českých luzích a hájích požádají o pomoc při hledání skotu a jeho zloděje i své polské sousedy,“ uvedla Prachařová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kráva, krádež, Broumovsko, Policie ČR, Polsko, Božanov

Z oplocené pastviny se ztratila kráva, možná skončila v Polsku  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.