Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Náchodsku se z rodinné procházky ztratil osmdesátiletý pán, pátrání mělo šťastný konec

, aktualizováno 29. listopadu 2018, 14:01

Podvečerní rodinná procházka skončila nečekaným dramatem. Osmdesátiletý senior se na včerejším výletu k vyhlídce Pánův kříž oddělil od zbytku rodiny s tím, že počká v autě. Jenže po návratu příbuzných nebyl ani ve voze, ani na parkovišti. Zanedlouho muže hledaly tři policejní hlídky s psovodem.

Rodinné drama se odehrálo nedaleko obce Slavný u Police nad Metují. Rodina si vyšla okolo půl páté na podvečerní procházku k vyhlídce Pánův kříž. „Otec ve věku 80 let se od zbytku rodiny oddělil a vrátil se dřív čekat v autě. Jenže při návratu zbytku rodiny nebyl ani v autě, ani na parkovišti,“ popsala začátek akce policejní mluvčí Eva Prachařová.

Členové rodiny ztraceného pána ve tmě nikde nenašli, zavolali tak na tísňovou linku 158. Operátorka na místo vyslala tři hlídky, které se nacházely poblíž a psovoda. „O půl sedmé večer jedna z hlídek našla prochladlého a dezorientovaného seniora sedícího v poli ve vzdálenosti asi 300 metrů od parkoviště. Vzhledem k věku a podchlazení policisté přivolali nalezenému seniorovi záchranku a záchranáři mu poskytli lékařskou péči,“ líčí příběh se šťastným koncem mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, pátrání, hledání, psovod, senior, okres Náchod, rodina, Police nad Metují

Na Náchodsku se z rodinné procházky ztratil osmdesátiletý pán, pátrání mělo šťastný konec  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.