Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vykradač hrobů řádil na Náchodsku, policie ho podezírá z hanobení lidských ostatků

Neobvyklý případ řeší broumovští policisté, v jedné z nedalekých obcí někdo na hřbitově poškodil hrobku. Neznámý pachatel se do ní vloupal a následně vnikl i do rakve z počátku 20. století. Škoda byla vyčíslena téměř na 10 tisíc korun.

Na neznámého pachatele podalo trestní oznámení vedení obce, ve které se někdo během uplynulého víkendu vloupal do pískovcové hrobky. Zřejmě šlo o vykradače hrobů, který uvnitř poškodil jednu z uložených rakví, ta pocházela z počátku 20. století. Policisté poškození hrobky a uložené rakve kvalifikují jako přečin hanobení lidských ostatků.

Případem se strážníci dále zabývají. „Vzhledem k charakteru poškození a stáří uložených ostatků je pravděpodobné, že pachatel prostě uvnitř hledal cokoli cenného," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová. Neznámý zloděj zřejmě nic nenašel, na hřbitově po sobě ale zanechal téměř desetitisícovou škodu. Za neoprávněné otevření hrobky mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté plánují v Královéhradeckém kraji zvýšený dohled v souvislosti s dušičkami. Pozornost zaměří na hřbitovy a u nich zaparkovaná auta. „Návštěvníci pietních míst by měli mít na paměti, že chvilkové nepozornosti využívají v těchto dnech bohužel i osoby, které sem nepřicházejí uctít památku zesnulých," dodala mluvčí policie Lenka Burýšková.

Foto pixabay.com

Štítky vykradač hrobů, dušičky, hrobka, rakev, neznámý pachatel, hřbitov, okres Náchod, Královéhradecký kraj

Vykradač hrobů řádil na Náchodsku, policie ho podezírá z hanobení lidských ostatků  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.