Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z nelegální skládky chemikálií na Jičínsku látky neunikly

Ze 49 plastových kontejnerů, které byly na konci září nelezeny v Budčevsi na Jičínsku, neunikly žádné chemikálie do půdy ani do okolí skládky. Chemici v laboratoři zjistili, že v kontejnerech je směs látek obsahující síru, vápník a železo. Policie zatím pracuje s verzí, že by mohlo jít o nedbalostní trestný čin. ČTK to dnes řekl mluvčí jičínské policie Aleš Brendl.

"V současné době kriminalisté znají totožnost nájemce pozemku. Kdo a kdy plastové kontejnery s chemickou látkou na místo dovezl, je předmětem dalšího vyšetřování. Přesné určení právní kvalifikace bude možné až po znaleckém zkoumání," uvedl Brendl. Až místo prozkoumá znalec, začne likvidace kontejnerů. Policie na případu spolupracuje s odborem životního prostředí města Jičína.

Nádoby, každá o obsahu 1000 litrů, byly schované pod vrstvou slámy na zahradě za roubeným domkem. Podle policie tam mohly být i rok. Na kontejnery upozornil anonym, který zavolal jičínské celníky. Hasiči dříve uvedli, že se v kontejnerech jsou většinou žíravé látky používané průmyslově k povrchové úpravě kovů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, odpady, chemie, Jičínsko, kontejner, policie, okres Jičín, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z nelegální skládky chemikálií na Jičínsku látky neunikly  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.