Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Jičínsku se zřítilo dvacetimetrové silo, škoda přesahuje 10 milionů

V Bystřici na Jičínsku se ráno roztrhlo a zřítilo přes 20 metrů vysoké silo. Nikdo nebyl zraněn. Zřejmě šlo o technickou závadu, řekli zástupci hasičů a policie. Z poškozeného sila se vysypalo více než 1000 tun pšenice. Podle ředitele zemědělské společnosti je škoda nejméně deset milionů korun. Roztrhla se jedna ze čtyř velkokapacitních silážních věží, uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Zřícené silo mělo průměr asi 12 metrů a vysoké bylo okolo 23 metrů. Kapacita byla 1300 tun pšenice. "Silo bylo staré rok, loni bylo poprvé naskladněné, nechápu to. Hodnota sila je zhruba pět milionů korun, ztráta na obilí také okolo pěti milionů," řekl ředitel společnosti Agro Bystřice Pavel Blažek.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Libáně. Událost byla nahlášena po páté hodině ranní. "Hasiči místo události zajistili, ohraničili jej páskou a velitel zásahu povolal statika," uvedla Götzová.

Na místě byla také policie, případem se ale nezabývá. "O žádné protiprávní jednání nešlo, s největší pravděpodobností proto tuto událost vyšetřovat nebudeme. Zřejmě se jednalo o technickou závadu," řekl mluvčí jičínské policie Aleš Brendl.

 

Autoři

Štítky ČR, neštěstí, zemědělství, Jičínsko, okres Jičín, Bystřice, policie, Pavel Blažek, AGRO BYSTŘICE a.s., Jičín, Libáň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku se zřítilo dvacetimetrové silo, škoda přesahuje 10 milionů  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.