Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zloděj vykradl dům a vzal i auto. Honička s policií skončila na kruháči v Úlibicích

Policisté v sobotu nad ránem pronásledovali zloděje, který vykradl dům v Pecce a odjel kradeným autem. Honička skončila po něklika kilometrech na kruhovém objezdu v Úlibicích.

„Zloděj využil nabídnuté příležitosti, a to neuzamčeného rodinného domu. Ten následně prohledal a sebou si odnesl mimo jiné kartony cigaret, mobilní telefon i svazek klíčů od motorového vozidla. S ním také místo činu opustil,” uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Hluk probudil majitelku

Právě hluk motoru probudil majitelku domu, která ihned zavolala policii. „Na základě okamžitého bezpečnostního opatření se odcizené vozidlo i s řidičem policistům podařilo zadržet u kruhového objezdu v Úlibicích,” dodal mluvčí.

Poté vyšlo najevo, že zadržený muž má zákaz řízení až do roku 2027. A to rozhodně nebylo vše. „Provinilec má již bohatou trestní minulost, kdy za svůj dosavadní život strávil více jak půlku ve výkonu trestu odnětí svobody. Vězení naposledy opustil zhruba před třemi týdny,” řekl Brendl.

Už zná rozsudek

Už v pondělí si zloděj u soudu vyslechl rozsudek. „Soudce mu vyměřil trest odnětí svobody na jeden rok s podmíněným odkladem na čtyři léta, spolu se zákazem pobytu v okrese Jičín a v neposlední řadě mu prodloužil zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2028,” uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, zloděj, pecka, Úlibice, dům

Zloděj vykradl dům a vzal i auto. Honička s policií skončila na kruháči v Úlibicích  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.