Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladí vandalové se prohnali hřbitovem, poničili náhrobky a sochy

Kriminalisté v uplynulých dnech zahájili trestní stíhání sedmnáctiletého mladíka a jeho o rok staršího kumpána. Oběma kladou za vinu, že v polovině února letošního roku v obci Železnice na Jičínsku měli pod vlivem alkoholu tropit v noci výtržnosti. Vyřádili se například na místním hřbitově.

„Pohybovali se po obci, kdy měli lomcovat s dopravní značkou, vysypávat odpadkové koše a zvonit na cizí zvonky. Následně se měli společně odebrat na místní hřbitov, kde měli dílo zkázy dokonat. Společnými silami měli totiž poškodit několik hrobů, náhrobků a pískovcových soch. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 71 tisíc korun,“ popsal mluvčí policie Aleš Brendl.

Policistům tehdy stačily k objasnění celého případu pouhé tři dny. „Mladistvý hoch se měl vzhledem ke svému věku dopustit ve spolupachatelství provinění výtržnictví a zároveň provinění poškození cizí věci. Starší z provinilců se měl ve spolupachatelství dopustit přečinu výtržnictví a přečinu poškození cizí věci,“ dodal Brendl.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí staršímu výtržníkovi až dvouleté vězení. Mladistvému chlapci hrozí poloviční trestní sazba.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky hřbitov, vandal, Jičínsko, škoda, okres Jičín

Mladí vandalové se prohnali hřbitovem, poničili náhrobky a sochy  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.