Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Jičínsku auto narazilo do mostku a několikrát se přetočilo přes střechu

Vážná dopravní nehoda se včera večer stala u Konecchlumí na Jičínsku. Řidič nezvládl zatáčku, auto se po nárazu do mostku vymrštilo do vzduchu a několikrát přetočilo přes střechu. Řidič skončil v nemocnici, nikdo další zraněn nebyl.

Dvaatřicetiletý muž jel ve směru od Vojic na Konecchlumí, ovšem nezvládl pravotočivou zatáčku.  Policisté předběžně soudí, že řidič nepřizpůsobil rychlost své Škody Octavie mokré silnici. Po projetí zatáčky vyjelo auto ze silnice do příkopu. „Zde mělo přední částí narazit do betonového mostku, přes který se vozidlo mělo vymrštit do vzduchu a několikrát se otočit přes střechu,“ popsal  Aleš Brendl, mluvčí jičínské policie.

Zraněný řidič byl po vyproštění převezen do nemocnice. „Hasiči zraněného člověka z havarovaného automobilu vyprostili a předali jej do péče záchranářů,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Případný alkohol se policistům z důvodu zranění řidiče na místě nepodařilo vyloučit a ani prokázat. Tuto otázku odpoví až výsledky laboratorního zkoumání zajištěného krevního vzorku,“ dodal Aleš Brendl. Celková škoda se odhaduje na více než 190 tisíc korun. Přesnou příčinu dopravní nehody policisté vyšetřují.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, Jičínsko, okres Jičín, střecha, Konecchlumí, Škoda Octavia, Vojice

Na Jičínsku auto narazilo do mostku a několikrát se přetočilo přes střechu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.