Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena se zákazem řízení opět usedla za volant. Navíc nadýchala 1,15 promile

, aktualizováno 27. února 2019, 15:05

V obci Lázně Bělohrad – Prostřední Nová Ves zastavila včera odpoledne policejní hlídka šestačtyřicetiletou řidičku. Vzápětí se přišlo na to, že až do října letošního roku má soudem zakázáno řídit. To ale nebylo všechno, dechová zkouška ukázala 1, 15 promile alkoholu v dechu. Ženě teď hrozí až dvouleté vězení.

Policejní hlídka se v pondělí krátce před patnáctou hodinou rozhodla zkontrolovat jedoucí Peugeot 206. Vozidlo tak strážci zákona zastavili a vzápětí zjistili, že řidička nemá za volantem co dělat.

„Z rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně má do října 2019 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. K tomu navíc měla uvedené vozidlo řídit po předchozím požití alkoholu, kdy dechové zkoušky vykázaly pozitivní hodnoty 1, 15 a 1, 10 promile alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Žena se zřejmě dopustila přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a dále přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Autoři | Foto MP Hradec Králové

Štítky alkohol, Policie ČR, zkouška, řidička, Lázně Bělohrad, Prostřední Nová Ves, Okresní soud v Jičíně, Peugeot 206

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Žena se zákazem řízení opět usedla za volant. Navíc nadýchala 1,15 promile  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.