Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Osmdesátiletý řidič nedal na křižovatce přednost, z nehody si odnesl zranění on i spolujezdec z druhého vozu

Na křižovatce silnic první a třetí třídy u obce Staňkova Lhota na Jičínsku došlo včera odpoledne k vážné k dopravní nehodě. Osmdesátiletý šofér Felicie zřejmě nedal přednost šestatřicetiletému řidiči vozu Audi. Při kolizi se zranili dva lidé.

Osmdesátiletý řidič Škody Felicia jel po silnici III. třídy ve směru od Sobotky na Rakov. Po příjezdu na křižovatku chtěl zřejmě odbočit vlevo na hlavní silnici a pokračovat ve směru na Jičín. S největší pravděpodobností ale nedal přednost přijíždějící Audi Q7, která přijížděla po hlavní silnici ve směru od Mladé Boleslavi. 

„Šestatřicetiletý řidič již střetu nedokázal zabránit a přední částí svého vozidla narazil do pravé přední části Škody Felicia. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění starší z řidičů a čtyřiatřicetiletý spolujezdec ve voze Audi. Rozsah zranění si vyžadoval převoz zraněných osob do nemocnice k lékařskému ošetření,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Požití alkoholu vyloučili policisté u obou zúčastněných řidičů provedenými dechovými zkouškami. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 320 tisíc korun.

„Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů,“ řekl mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, zranění, Jičínsko, úraz, Audi, dopravní nehoda, Škoda Felicia, okres Jičín, Staňkova Lhota, Jičín, Audi Q7, Rakov, Mladá Boleslav

Osmdesátiletý řidič nedal na křižovatce přednost, z nehody si odnesl zranění on i spolujezdec z druhého vozu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.