Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž, jehož tělo bylo loni nalezeno v podzemní vodní nádrži, nezemřel násilnou smrtí

Loni 20. října našli pracovníci jičínského zámku v podzemní nádrži v zámecké zahradě mrtvé tělo. Nalezený muž byl později na základě genetické expertizy identifikován jako čtyřiatřicetiletý obyvatel Jičína. Nyní, po téměř ročním vyšetřování, policie vyloučila cizí zavinění úmrtí, ať již úmyslným jednáním či z nedbalosti. Případ policisté odložili.

Tělo patřilo čtyřiatřicetiletému muži z Jičína, po kterém policie od 6. září 2017 pátrala. „Tělo se v dané nádrži nacházelo 1,5 měsíce, tedy od doby, kdy bylo po pohřešovaném muži vyhlášeno pátrání,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

U zemřelého muže byla provedena toxikologická expertiza, která potvrdila přítomnost pervitinu v těle. „Od začátku jsme pracovali se všemi verzemi, včetně možnosti spáchání násilného trestného činu. Ze závěrů prověřování však vyplývá, že k úmrtí došlo s velmi vysokou pravděpodobností nešťastnou náhodou, kterou významně ovlivnil aktuální duševní stav muže,“ dodal Čížkovský.

Čtyřiatřicetiletý muž z Jičína údajně trpěl schizofrenními stavy. 

„Případ byl v těchto dnech odložen, jelikož v daném případě nejde o podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, jehož tělo bylo loni nalezeno v podzemní vodní nádrži, nezemřel násilnou smrtí  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.