Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič usedl za volant pod vlivem pervitinu, navíc se zákazem řízení. Hrozí mu dva roky vězení

Jičínští policisté zastavili mladého muže v jeho Audi A4 při běžné silniční kontrole. Následně zjistili, že řídí pod vlivem omamné látky, přes několik zákazů řízení, má propadlý techničák, a chybí mu povinné ručení. Řidiči hrozí až dva roky vězení.

O tom, že není radno brát na lehkou váhu rozhodnutí soudů se v noci na dnešek přesvědčil řidič v Jičíně. Když přijížděl krátce po půlnoci od kruhového objezdu z ulice Husova, rozhodla se ho zastavit policejní hlídka.

“Při kontrole vyšlo najevo, že řidič má nejen z rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně, ale i z rozhodnutí Městského úřadu v Jičíně až do roku 2026 vysloveno několik zákazů řízení,” uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Tím však silniční kontrola neskončila. Strážníci následně odhalili, že vůz značky Audi nemá technickou kontrolu. Sedmatřicetiletý řidič navíc neměl sjednané ani povinné ručení.

“Vše vyvrcholilo provedeným orientačním testem na návykové látky, který byl pozitivní na pervitin,” dodal mluvčí. Muž je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a hrozí mu až dva roky odnětí svobody.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, kontrola, drogy, řidičský průkaz, Audi A4, Jičín, Audi, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič usedl za volant pod vlivem pervitinu, navíc se zákazem řízení. Hrozí mu dva roky vězení  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.