Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jičín chystá další etapu oprav sídliště Husova za 14 mil. korun

Sedmnáctitisícový Jičín chystá další etapu oprav veřejných prostor na panelovém sídlišti Husova, kde žije téměř čtvrtina obyvatel okresního města. Odhad nákladů činí 13,9 milionu korun, město na investici bude chtít získat dotaci šest milionů korun od Státního fondu rozvoje bydlení. Stavbaři by s opravou mohli začít příští rok.

Program oprav sídliště Husova město rozdělilo na deset etap a zahájilo ho v roce 2007. Od té doby radnice udělala čtyři etapy s celkovou investicí přes 30 milionů korun. Kromě toho radnice investovala dalších víc než deset milionů korun do zateplení a oprav několika panelových domů, které na sídlištích město ještě vlastní. Většina domů po privatizaci patří soukromníkům, kteří si opravy domů zajišťují sami.

Program oprav má zlepšit nejen vzhled, ale i kvalitu života obyvatel sídliště. „Investice se v páté etapě týká cest, zeleně, mobiliáře, odpočinkových zón, ploch pro odpadové nádoby. Přibýt by mělo 30 parkovacích míst,“ uvedl mluvčí radnice Jan Jireš. Pátou etapu podle něj nelze přiřadit ke konkrétní části sídliště, týká se totiž celého území.

Autoři | Foto mujicin.cz

Štítky oprava, Jičín, sídliště, Státní fond rozvoje bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín chystá další etapu oprav sídliště Husova za 14 mil. korun  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.